BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  KATALOG  KONTAKTA OSS
Sveriges största pool- och pooltaksfabrik från Malmö

När kylgraderna börjar komma är det dags att stänga poolen för säsongen. Det är individuellt hur man stänger ner sin pool beroende på vilken stomme poolen har. Denna vinterstängen är baserad på PP-poolen och kan därför skilja sig något från andra pooler. När vattentemperaturen sjunker till under 10 grader är det dags att stänga din pool. Stänger du poolen när vattentemperaturen är över 10 grader så ökar du risken att få tillväxt av alger och bakterier.

1. Kontrollera PH-värdet och justera efter behov.

Chockklorera vattnet och städa väggar och botten. För att minimera risken för algtillväxt så kan man dosera med algmedel. Låt sedan cirkulationen vara igång i minst 12 timmar.

2. Stäng av cirkulationspumpen och ställ in på backwash.

Backspola filtret ordentligt ca 3-5 minuter, stanna pumpen och ställ därefter centralventilens handtag på avlopp. Stäng av den elektriska strömmen i huvudcentralen.

3. Sänk vattennivån under bräddavloppet och inloppen

Töm alla ledningar och utrustning på vatten och ta bort skimmerklaffen och sätt på vinterpluggarna till inloppen. Om du bor i övre delen av landet där det är kallare vintrar behöver du även montera ner lamporna i din pool.

4. Täck över poolen med ett poolskydd som klarar snöbelastning.

Tänk på att det ska klara så pass mycket att människor och djur ska kunna gå över utan att trilla i poolen. Pooltak och vinterplåtar är ett säkert poolskydd som vi på Poolteam rekommenderar. Du har många fördelar om du har pooltak, dels att du kommer ha det säkraste poolskyddet för hela familjen speciellt om du har små barn men också att du sparar elförbrukning. På bilden nedan kan ni jämföra vattentemperaturen med eller utan pooltak.