BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  KATALOG  KONTAKTA OSS
Sveriges största pool- och pooltaksfabrik från Malmö

Det skräp som sjunker till botten avlägsnas med bottensug. En bottensuganordning består av bottensug, slang och teleskopstång. Sugslangen kopplas till poolens skimmer/bräddavlopp och utnyttjar poolpumpen för sugkraften. Se till att luft inte sugs in i systemet. Delarna kopplas ihop och sätts på poolbotten. I andra änden av sugslangen monteras en så kallad sugplatta. Sugslangen förs ner i pool så att slangen vattenfylls helt. När slangen är fylld ansluts den snabbt till bräddavloppet för att vattnet inte ska rinna ut ur slangen. Stäng av cirkulationen när bottendammsugningen är avslutad så att slangen kan lossas från bräddavloppet utan att den skadas.

Utöver bottensugen behöver man oftast en lövhåv och en borste, alla dessa tillbehör sätts fast på teleskåpstången.

Linerrengöring

Om du har fått smuts i vattenlinjen så är det viktigt att den tvättas bort, med till exempel en tvättsvamp, så snart som möjligt, annars gror den lätt fast och går inte att tvätta bort.

Vid temperaturer över 28 grader samt vid UV-strålning åldras plasten i förtid. Det mjukgörande medlet som gör linern följsam försvinner och gör linern spröd och i längden spricker den upptill mellan vattenlinjen och sargen. Se därför till att täcka poolen så mycket som möjligt när den inte används för att få längre livslängd på linern.

För att undvika veck på en redan installerad liner så är det viktigt att hålla en korrekt balans på pH-värdet, annars finns det risk för veck-bildning. Vi har allt du behöver för att ta hand om poolen!

Vattenkemi

Ideala vattenvärden för poolen:

  • pH   7,2-7,6
  • Klor (totalt)   0,7-2,0 ppm
  • Fritt klor   0,7-2,0 ppm
  • Bundet klor   0-0,5 ppm
  • Alkalinitet   80-120 ppm
  • Kalkhalt   Minst 100 ppm (alltid högre än alkalinitet)
  • Cyanursyra   0-50 ppm (endast utomhuspooler)