BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  KATALOG  KONTAKTA OSS
Sveriges största pool- och pooltaksfabrik från Malmö

Utomhuspool i thermoplast, utomhuspool med livstidsgaranti

PP POOL - miljövänlig "hel balja" utan cancerframkallande PVC liner

Har du någon gång drömt om en egen utomhuspool som är anpassad efter just dina behov och din trädgård? Du kan ta fram ditt eget poolpaket och skräddarsy din utomshuspool på det sätt du vill ha den. Poolteam i Malmö hjälper dig genom hela processen när du ska bygga din utomhuspool. Våra kompetenta medarbetare omvandlar dina önskemål till en färdig Thermoplast-pool, installerad och kvalitetskontrollerad. Installationen är snabb och du får en betongpool med Thermoplast på insidan som kommer att vara i decennier.

*Leverans som en “hel balja” – Livstids garanti mot osmos/böldpest!
Marknadens mest sålda pool som levereras som en glasfiberpool som “hel balja”. Men till skillnad från glasfiberpooler som består av flera skikt av material så tillverkas Thermoplast Poolen av ett homogent material, därmed kan vi lämna LIVSTIDS GARANTI mot osmos / böldpest!

Våra Thermoplast-pooler tillverkas utav 8mm Thermoplast skivor (stabilare och mer hållbar än 5mm)!

inground
Made in Sweden

Våra KONKURRENTER IMPORTERAR, medan vi IMPONERAR med egen tillverkning i SVERIGE.

Varför ska kunden välja PP Pool?

 

Sveriges mest sålda pooler har varit beklädda med PVC linerduk trots att såhär skriver Naturskyddsföreningen om PVC duken:

 

Polyvinylklorid (PVC; vinyl)
PVC, eller vinyl som plasten också kallas, tillverkas av vinylklorid som är cancerframkallande och uppfyller därmed våra kriterier för farlig kemikalie. 

Plasten har inneboende flamskyddande egenskaper på grund av det höga klorinnehållet, samt går att skräddarsy med tillsatsämnen får att få önskvärd materialstyrka, flexibilitet, transparens eller färg. Att PVC går att få med så många egenskaper, gör att det har ett brett användningsområde, till exempel fönster/fönsterramar, kabelhöljen, golvmattor, vägguttag, tätningslister i kylskåpsdörrar, förpackningar och plastfilmer för livsmedel, blodpåsar, dialysslangar, leksaker, väskor och skor, detaljer i bilindustrin, med mera. PVC återfinns också i regnkläder, duschdraperier, avtorkningsbara dukar (”vaxdukar”), uppblåsbara madrasser, badpooler och badleksaker, som konstläder på möbler och överdrag på kuddar och madrasser. Produktionsvolymmässigt är PVC en av de fem viktigaste plasttyperna i Europa.

PVC innehåller ofta mjukgörare, av vilka flertalet ftalater är förbjudna att användas i tillverkningen av plasten inom EU, sedan början av år 2015 på grund av deras inneboende farliga egenskaper. Därför avråder vi från användandet av gammal PVC samt PVC importerad från utanför EU, då dessa varor inte följer samma lagstiftning som nytillverkade varor producerade inom EU. 

 

PVC är en hård plast och för att göra duken mjuk tillsätter man mjukgörare. Såhär skriver Naturskyddsföreningen om Mjukgöraren i PVC duken:

 

Mjukgörare
Mjukgörare gör hård plast mjuk och flexibel. De flesta mjukgörarna är inte bundna till polymeren och läcker därför med tiden ut från materialet. Mest mjukgörare används för PVC-plast. Flertalet av dessa mjukgörare är cancerogena, hormonstörande, reproduktionstoxiska och/eller skadliga för vattenlevande organismer. Olika ftalater är kända exempel på problematiska mjukgörare. Fyra ftalater (DEHP, DIBP, DBP och BBP) är upptagna på tillståndslistan vilket gör att företag behöver tillstånd för att få använda dem. Detta gäller dock bara företag inom EU. 

De flesta linertillverkare lämnar inte garantier över 28 grader på sina produkter då mjukgöraren frigörs från PVC som i sin tur hamnar i poolvattnet.

Thermoplast Poolen

Thermoplast PP - Miljövänlig och ofarlig plast

 

Vi på Poolteam tycker inte att barn ska simma i pool som tillverkats av farliga kemikalier därför förespråkar vi Thermoplast Polypropylen PP Poolen .

Thermoplast PP Poolen består av det miljövänliga, UV-stabila och hållbara termoplasten co-polypropylen från tyska Roechling. Poolen levereras som en hel balja och kunden sparar rejält på installationskostnaden. Poolen återfylls med torrbruk och resultatet blir en hållbar betongpool med polypropylen (PP) på insida istället för liner och en livslängd på minst 45 år som är helt underhållsfria. Som den enda fabrik i Skandinavien tillverkar Pooltem Thermoplast poolen i Malmö, , vilket ger en trygg och pålitlig support och kunskap om kunden har frågor vid sitt poolbygge.

 

Sedan 2010 har vi som första fabriken i Skandinavien tillverkat polypropylen Thermoplast pooler i Malmö under det välkända varumärket POOLTEAM. Precis som glasfiberpoolen levereras Thermoplast Poolen som en hel balja och kunden sparar på detta sätt in på installationskostnaden, då installationen är både snabbare och enklare.

 

 

Fördelen med Thermoplast Pool jämfört med glasfiberpooler är att Thermoplast Pool tillverkas av ett homogent 8 mm material och kan därför inte få osmos (böldpest) som förkortar livslängden för glasfiberpooler (som består av flera skikt). Jämfört med linerpooler är Thermoplast ett bättre material, tål större temperaturer och är mer hållbar, därför är den beräknade livslängden på en Thermoplast Pool minst 45 år.

 

Installationen är relativt enkel och börjar man gräva på en måndag så har man en fungerande pool på fredagen och man slipper ha installatörer springande på tomten i flera veckor! Varför tveka? Beställ din pool idag!

Thermoplast Pool Infinity med silvergrå färg och rak hörntrappa

Thermoplast Pool Infinity med silvergrå färg och rak hörntrappa

Thermoplast Pool Infinity med ljusblå färg och helgaveltrappa

Thermoplast Pool Infinity med ljusblå färg och helgaveltrappa

Poolerna tillverkas i alla storlekar upp till 3,8 x 10 m med djup från 120cm upp till 170cm, allt enligt kundens önskemål.
(Serietillverkade mått: 2,7×6, 3×6, 3.5×7 och 3,8×8 m).
Poolen tillverkas i 6 eller 8 mm materialtjocklek.
Poolerna finns i olika former från den populäraste rektangulära till oval eller rund.
Välj därefter trappformen: gavel, rak hörntrappa eller skapa en ritning och vi förverkligar dina drömmar!

 

Vi tillverkar våra pooler medan våra konkurrenter importerar. Vi erbjuder dig möjligheten att förvärva en tålig, lättskött och prisvärd pool. Vi tillverkar din pool i Malmö efter dina önskemål. Poolen består av homogent och UV behandlat 8mm Polypropylen, så kallad Thermoplast-pool. Fördelen med detta materialet är att det tål både låga och höga temperaturer.

Utforma din egen pool efter egna önskemål. Välj mellan ljusblå, vit eller silvergrå.

 

Val av poolfärg

Vår senaste tillskott av Thermoplast Pool är Thermoplast Pool Infinity där vattennivån ligger bara några cm ifrån poolens topp. Infinity kallas även för högvattennivå pool och är en exklusiv lösning till de som vill ha det bästa!

Alla pooler levereras som standard med 30 mm XPS300 isolering till både botten och väggarna, samt 8 mm armeringsjärn för att underlätta installationen för våra kunder. Då materialet vi använder alltid är av högsta kvalitet erbjuder vi alltid 10 års materialgaranti på poolen.

Raka hörn med gaveltrappa

Raka hörn med gaveltrappa

Raka hörn med rak hörntrappa

Raka hörn med rak hörntrappa

ECO hörntrappa

ECO hörntrappa

FLOW hörntrappa

FLOW hörntrappa

Välj vilken form du önskar att Poolen ska ha, hur trappan ska vara utformad och vilken placering den ska ha. Vattnet cirkulerar under våra trappor som gör att det blir extra bärighet på dom samt är det givetvis en halkskyddad trappa.

 

Välj vilken storlek ni önskar. Våra standardmåtten är 2,7x6m, 3x6m, 3,5x7m och 3,8x8m med ett djup på 1,50m, vilket ger ett baddjup på 1,40m. Önskar ni större eller mindre pooler så försöker vi lösa detta.Vi kan tillverka poolen åt dig efter dina mått och önskemål- detta då vi inte massproducerar våra pooler. Poolen kommer med installerade inlopp och skimmer, vi kan ombesörja håltagning för lamporna om så önskas.

 

Vi skapar även kompletta pumpkabinett för att underlätta installationen för våra kunder. I pumpkabinettet är pump, sandfilter, samt by-pass koppling för värmepumpen standard, medan man kan välja till UV-lampa, saltklorinator, automatdoserare eller elskåp.

ppkabinett

Konstruktion

PP poolen har en mycket kraftig konstruktion. Själva skalet är tillverkat av skivor i en genomfärgad, homogen, polypropylen på 8 mm. Den är ihopsvetsad i just din poolform i vår fabrik i Malmö av mycket kunniga hantverkare.

Detta är det innersta lagret som du simmar i. I skalet sitter de armaturer du valt, till exempel inlopp, skimmer, belysningar. Även trappan sitter oftast på insidan av poolen då det ger en lättare form när man ska täcka den. Utanför skalet sitter stag i samma material som poolen, de sitter tätt för att ge rätt styrka i konstruktionen.

 

Mellan stagen sitter 30 mm XPS300 isolering som standard, den motsvarar 90 mm isolering och säkerställer att kylan från marken inte påverkar vattentemperaturen. Isolering till botten ingår också och läggs ut innan poolen lyfts på plats.

Isoleringen hålls på plats och utanför den går armeringsjärnen genom stödstagen på alla fyra sidor. Armeringsjärnen ingår för att förenkla gjutningen av sidorna.

 

Stor fördel med en Thermoplast Pool är just installationen! Vid högt grundvatten är kravet dränering och gjuten bottenplatta, men har man inget grundvatten och hårt underlag så räcker underlaget med dränering och dränerande bärlager på ca 10cm.

När poolen levereras ingår bottenisolering på 30mm som fördelar på underlaget och lyfter poolen på plats. Därefter tar man bort plastskyddet från poolen och börjar fylla upp vattnet i poolen, för att sedan återfylla utanpå väggarna med torrbruk (30% cement, 70% sand blandning).

 

Är man lite händig klarar man att installera en PP Pool på endast några dagar och får i slutändan en betongpool med Thermoplast som insida som håller i flera decennier utan underhåll (vid linerpooler behöver linern bytas med 5-10 år beroende på användning).

null

Fördelar med Thermoplast Pool

koenigsegg_pool

– Vi använder den senaste, manuella svetstekniken för att säkerställa kvaliteten

– Thermoplast-poolen har en konstruktion framtagen av svenska ingenjörer, varje dag tas nya tekniker fram och utvecklas i vår svenska fabrik

– Genom att använda mer material och tätare stödkonstruktioner får du som kund en bättre produkt som är mycket stabilare än våra utlandstillverkade konkurrenter

– Alla våra trappor har både stöd och vatten undertill för att ge en pålitlig stabilitet, du slipper bygga förstärkningar utanför poolen

– Hela poolen är utrustad med din utrustning, till exempel inlopp, skimmer, belysningar. Du kan till och med beställa ett komplett färdigbyggt pumprum med filterpaket, pump, elskåp osv

– Eftersom poolen levereras i en enhet så ger den kort installationstid och mer kostnadseffektiv anläggning

– Eftersom poolen i princip kommer färdig så väljer många att slutföra installationen på egen hand

– En stor fördel är att du slipper byta liner vart tionde år, det är en stor besparing

– Miljövänligt material utan gifter och mjukgörare

– Trappan får samma färg som den övriga poolen samt integrerat halkskydd

– Du kan välja mellan rundade eller rätvinklade hörn

– Eftersom materialet är homogent kan man om man, mot all förmodan skulle få en missfärgning, värma bort den och återställa färgen

– PP poolen tål kemikalier mycket bra och man slipper missfärgningar

– Vid användning av saltvatten sker ingen påverkar på materialet, våra standardpaket är förberedda för saltdrift

– Thermoplast poolen klarar mycket stora temperaturväxlingar och klarar upp till +90 grader och ner till -50 grader

– Materialet är UV-beständigt och påverkas inte som en liner som med tiden tappar sitt mjukgörande lager och spricker

– Till lågt pris får du en högkvalitativ svensktillverkad pool med många möjligheter att sätta sin personliga prägel på form och funktion

– Thermoplast poolen tillverkas av ett homogent 5 eller 8 mm material och därför inte kan få osmos (böldpest) som förkortar livslängden på glasfiberpooler (som består av flera skikt)

– Jämfört med linerpooler är Thermoplast ett bättre material som tål högre temperaturer och är mer hållbart, därför är beräknad livslängd på en Thermoplast Pool minst 45 år.

– Poolen levereras med en stämp för att kontrollera och skydda poolen vid hantering vid frakt och installation

– Du kan även välja vilken form du vill- rund, oval, njurformad osv

Våra olika paket

Hos oss på Poolteam kan du bygga ihop ditt eget poolpaket precis som du vill ha det!

Först och främst väljer du din färg och storlek

Våra färger :

-Silvergrå
-Ljusblå
-Vit

Våra standard storlekar är :

-2,7×6 (6mm)
-3×6 (8mm)
-3,5×7 (8mm)
-3,8×8 (8mm)
-3,8×10 (8mm)

Därefter väljer du dem paketen som du behöver och det som passar just dig och din familj!

GRUNDPAKET
Pump och sandfilter
Glas till sandfilter
Rostfri stege
1st/2st LED belysning beroende på poolstorlek, Transformator
Kopplingspaket, 25m Flexislang
Städpaket
Kemipaket
Ihopkopplad pumpkabinett – NYHET 2018

KOMFORTPAKET
Valfri trappa hörntrappa upp till 3.5x7m eller gaveltrappa från 3.8x8m) minus stege
Elskåp med jordfelsbrytare och timer
Elektrisk städrobot Hayward vägg + botten

OBS! Vid val av komfortpaket utgår stegen ur grundpaketet

VÄRMEPAKET
Pooltak
Poolvärmepump INVERTER 9kW – NYHET 2018
By-pass till Poolvärmepump

ROSTFRI PAKET
Rostfri Skimmer
Rostfria Inlopp
Rostfri lampor

SALTVATTEN PAKET
Pentair Saltklorinator
Salt

AUTOMATISKT SALTPAKET
Aseko automatiskt pH och saltklorinator
Kontroll via smartphone
Dunk av pH Minus
Salt

HÖG VATTENNIVÅ PAKET
Nivåsensor
Automatiskt vattenpåfyllningssystem
Bredmuns skimmer

AUTOMATISKT KLORPAKET
Aseko automatiskt pH och klor
Kontroll via smartphone
Dunk av pH Minus
Dunk av flytande klor

LAMELLPAKET DOWN
PVC lameller i vit/beige/blå
Sittbänk i poolen

LAMELLPAKET  UP
PVC lameller i vit/beige/blå

Och om du inte skulle vilja ha en pumpkabinett så välj en utav våra pumprum som ska grävas ner!

TOMT PUMPRUM / PUMP ROOM INSTALLED / PUMP ROOM ISOLATED INSTALLED

Gallery


För mer information om våra produkter,

vänligen ring eller maila oss så får du kostnadsfri rådgivning.

Telefon: 020-103100
E-post: info@poolteam.se