BEGÄR OFFERT BOKA HEMBESÖK KATALOG / PRISLISTA KONTAKTA OSS
Sveriges största pool- och pooltaksfabrik från Malmö

Thermoplast-Pool med livstidsgaranti*

– betongpool/utomhuspool

Har du någon gång drömt om en egen utomhus-pool som är anpassad efter just din trädgård? Ta fram ditt eget poolpaket och skräddarsy din Thermoplast-pool på det sätt du vill ha den. Poolteam i Malmö hjälper dig genom hela processen. Våra kompetenta medarbetare omvandlar dina önskemål till en färdig Thermoplast-pool, installerad och kvalitetskontrollerad. Installationen är snabb och du får en betongpool med Thermoplast på insidan som kommer att vara i decennier.

*Leverans som en “hel balja” – Livstids garanti mot osmos/böldpest!

Marknadens mest sålda pooler som levereras som en “hel balja” är glasfiberpooler. Till skillnad från glasfiberpooler som består av flera skikt av material så tillverkas Thermoplast Pooler av ett homogent material, därmed kan vi lämna LIVSTIDS GARANTI mot osmos / böldpest! 

Våra Thermoplast-pooler tillverkas utav 8mm Thermoplast skivor (stabilare, snyggare och mer hållbar än 5mm)!

inground-cut

Ladda ner Thermoplast pool installationsmanual

 

made-in-sweden

Våra KONKURRENTER IMPORTERAR, medan vi tillverkar pooler i SVERIGE.

Thermoplast Pool är den absolut senaste poolteknologin på marknaden. Många känner inte till att glasfiberpooler består av cancerframkallande ämnen som kan få osmos/böldpest med tiden, populära linerpooler av PVC behöver underhåll och linerbyte med tiden, dessutom lämnar linertillverkaren inga garantier vid temperaturer högre än 28 grader. Lösningen presenterades i Sverige under 2000-talet av Poolteam.se och blivit en stor succé. Thermoplast Pool består av det miljövänliga, UV-stabila och hållbara termoplasten co-polypropylen från tyska Roechling. Poolens levereras som en hel balja och kunden sparar rejält på installationskostnaden. Poolen återfylls sedan med torrbruk och resultatet blir en hållbar betongpool med polypropylen (PP) insida istället för liner och en livslängd på 25-35 år helt underhållsfritt. Poolteam tillverkar som den enda fabrik i Skandinavien Thermoplast Poolen i Malmös hamn, vilket ger en trygg och pålitlig support och kunskap om kunden har frågor vid sitt poolbygge.

Som den första fabrik i Skandinavien tillverkar vi i Malmö sedan 2010 polypropylen Thermoplast Pooler i Malmö under varumärket LUXLAMA. Precis som glasfiberpooler levereras Thermoplast Poolen som en hel balja och kunden sparar in på installationskostnaden.

IMG_5154

Fördelen med Thermoplast Pool jämfört med glasfiberpooler är att Thermoplast Pool tillverkas av ett homogent 8 mm material och därför inte kan få osmos (böldpest) som förkortar livslängden för glasfiberpooler (som består av flera skikt). Jämfört med linerpooler är Thermoplast ett bättre material, tål större temperaturer och är mer hållbar, därför är den beräknade livslängden på en Thermoplast Pool minst 45 år.

Installationen är relativt enkel och börjar man gräva på en måndag så har man en fungerande pool på fredagen och man slipper ha installatörer springande på tomten i flera veckor! Varför tveka? Beställ din pool idag!

Poolerna tillverkas i alla storlekar upp till 4,0 x 10 m med djup från 120cm upp till 170cm, allt enligt kundens önskemål.
(Serietillverkade mått: 3x6, 3.5x7 och 3,8x8 m). 
Poolen tillverkas i 5 eller 8 mm materialtjocklek.
Poolerna finns i olika former från den populäraste rektangulära till oval eller rund.
Välj därefter trappformen: gavel, rak eller rund hörntrappa eller skapa en ritning och vi förverkligar dina drömmar!

Alla pooler levereras som standard med 30 mm XPS300 isolering både på botten och på väggen, samt 8 mm armeringsjärn för att underlätta installationen för våra kunder. Då materialet vi använder alltid är av högsta kvalitet erbjuder vi 10 års materialgaranti på poolen.

colours2Val av poolfärg 

Vår senaste tillskott av Thermoplast Pool är Thermoplast Pool Infinity där vattennivån ligger bara några cm ifrån poolen topp. Infinity kallas även för högvattennivå pool och är en exklusiv lösning till de som vill ha det bästa!

roh_RAL7004

Thermoplast Pool Infinity med silvergrå färg och rak hörntrappastrana_s_vodou_turqoise

Thermoplast Pool Infinity med ljusblå färg och helgaveltrappa

Vi tillverkar- våra konkurrenter importerar. Vi erbjuder er möjligheteten att förvärva en tålig, lättskött och prisvärd pool. Vi tillverkar er pool i Malmö efter era önskemål. Poolen består av ett homogent och UV behandlat 8mm Polypropylen, så kallad Thermoplast-pool. Fördelen med materialet är att det tål både låga och höga temperaturer.

Utforma er egen pool efter era egna önskemål. Välj mellan Ljusblå, vit eller silvergrå.

formsVal av poolform och trappalternativ

Radius90_gavel_trap

 Raka hörn med gaveltrappa

Radius50-rund-hörn-trap

 Runda hörn med rund hörntrappa
Radius90-roman-trap1

Roman trappa med raka hörn
Radius90_hörn_trap2

 

Raka hörn med rak hörntrappa

Välj vilken form ni önskar att Poolen ska ha, hur trappan ska vara utformad och vilken placering den ska ha. Vattnet cirkulerar under trappan som ett extra bärande skydd och givitvis är trappan halkskyddad.

Välj vilken storlek ni önskar. Standardmåtten vi har är 3x6m, 3,5x7m och 3,8x8m med ett djup på 1,50m. Önskar ni större eller mindre pooler så löser vi det. Poolen tillverkas åt er efter era önskemål- vi massproducerar inte. Poolen kommer med installerade lampor, inlopp och skimmer.

Har man inte plats för en rektangulär pool, varför inte välja en rund pool? Standardmåtten på de runda poolerna är 3,2m eller 4m i diameter. Det går även att göra poolen så den får mjukare utseende utan att göra den helt rund, Poolen får då ett mer ovalt utseende. Vi kan forma poolen efter era önskemål.

 

2011.09.21 076En krokodil som njuter av en svensktillverkad Thermoplast Pool


För mer information om våra produkter,

vänligen ring eller maila oss så får du kostnadsfri rådgivning.

Telefon: 020-103100
E-post: info@poolteam.se

Konstruktion

PP poolen har en mycket kraftig konstruktion. Själva skalet är tillverkat av skivor i en genomfärgad, homogen, polypropylen på 8 mm. Den är ihopsvetsad i just din poolform i vår fabrik i Malmö av mycket kunniga hantverkare.  Detta är det innersta lagret som du simmar i. I skalet sitter de armaturer du valt, till exempel inlopp, skimmer, belysningar. Även trappan sitter oftast på insidan av poolen då det ger en lättare form när man ska täcka den. Utanför skalet sitter stag i samma material som poolen, de sitter tätt för att ge rätt styrka i konstruktionen. Mellan stagen sitter 30 mm XPS300 isolering som standard, den motsvarar 90 mm isolering och säkerställer att kylan från marken inte påverkar vattentemperaturen. Isolering till botten ingår också och läggs ut innan poolen lyfts på plats. Isoleringen hålls på plats och utanför den går armeringsjärnen genom stödstagen på alla fyra sidor. Armeringsjärnen ingår för att förenkla gjutningen av sidorna.

 

inground-cut
Stor fördel med en Thermoplast Pool är just installationen! Vid högt grundvatten är kravet dränering och gjuten bottenplatta, men har man inget grundvatten och hårt underlag så räcker underlaget med dränering och dränerande bärlager på ca 10cm. När poolen levereras ingår bottenisolering på 30mm som fördelar på underlaget och lyfter poolen på plats. Därefter tar man bort plastskyddet från poolen och börjar fylla upp vattnet i poolen, för att sedan återfylla utanpå väggarna med torrbruk (30% cement, 70% sand blandning). Är man lite händig klarar man att installera en PP Pool på endast några dagar och får i slutändan en betongpool med Thermoplast som insida som håller i flera decennier utan underhåll (vid linerpooler behöver linern bytas med 5-10 år beroende på användning).
 
 

För mer information om våra produkter,

vänligen ring eller maila oss så får du kostnadsfri rådgivning.

Telefon: 020-103100
E-post: info@poolteam.se

Enbart fördelar med Thermoplast-poolen

- Vi använder den senaste, manuella svetstekniken för att säkerställa kvaliteten
- Thermoplast-poolen har en konstruktion framtagen av svenska ingenjörer, varje dag tas nya tekniker fram och utvecklas i vår svenska fabrik
- Genom att använda mer material och tätare stödkonstruktioner får du som kund en bättre produkt som är mycket stabilare än våra utlandstillverkade konkurrenter
- Alla våra trappor har både stöd och vatten undertill för att ge en pålitlig stabilitet, du slipper bygga förstärkningar utanför poolen
- Hela poolen är utrustad med din utrustning, till exempel inlopp, skimmer, belysningar. Du kan till och med beställa ett komplett färdigbyggt pumprum med filterpaket, pump, elskåp osv
- Eftersom poolen levereras i en enhet så ger den kort installationstid och mer kostnadseffektiv anläggning
- Eftersom poolen i princip kommer färdig så väljer många att slutföra installationen på egen hand
- En stor fördel är att du slipper byta liner vart tionde år, det är en stor besparing
- Miljövänligt material utan gifter och mjukgörare
- Trappan får samma färg som den övriga poolen samt integrerat halkskydd
- Du kan välja mellan rundade eller rätvinklade hörn

koenigsegg_poolSilvergrå PP Pool hos en speciell kund

- Eftersom materialet är homogent kan man om man, mot all förmodan skulle få en missfärgning, värma bort den och återställa färgen
- PP poolen tål kemikalier mycket bra och man slipper missfärgningar
- Vid användning av saltvatten sker ingen påverkar på materialet, våra standardpaket är förberedda för saltdrift
- Thermoplast poolen klarar mycket stora temperaturväxlingar och klarar upp till +90 grader och ner till -50 grader
- Materialet är UV-beständigt och påverkas inte som en liner som med tiden tappar sitt mjukgörande lager och spricker
- Till lågt pris får du en högkvalitativ svensktillverkad pool med många möjligheter att sätta sin personliga prägel på form och funktion
- Thermoplast poolen tillverkas av ett homogent 5 eller 8 mm material och därför inte kan få osmos (böldpest) som förkortar livslängden på glasfiberpooler (som består av flera skikt)
- Jämfört med linerpooler är Thermoplast ett bättre material som tål högre temperaturer och är mer hållbart, därför är beräknad livslängd på en Thermoplast Pool minst 45 år.
- Poolen levereras med en stämp för att kontrollera och skydda poolen vid hantering vid frakt och installation
- Du kan även välja vilken form du vill- rund, oval, njurformad osv 

 


För mer information om våra produkter,

vänligen ring eller maila oss så får du kostnadsfri rådgivning.

Telefon: 020-103100
E-post: info@poolteam.se

 

       Hos oss på Poolteam kan du bygga ihop ditt eget poolpaket precis som du vill ha det!

 

       Först och främst väljer du din färg och storlek

       Våra färger -
       -Silvergrå
       -Ljusblå
       -Vit

       Våra standard storlekar är -

       -2,7x6 (6mm) Endast Ljusblå
       -3x6 (8mm)
       -3,5x7 (8mm)
       -3,8x8 (8mm)
       -3,8x10 (8mm)

 

       Därefter väljer du dem paketen som du behöver och det som passar just dig och din familj!

       GRUNDPAKET
       Pentair pump och sandfilter
       Glas till sandfilter
       Rostfri stege
       1st/2st LED belysning beroende på poolstorlek, Transformator
       Kopplingspaket, 25m Flexislang
       Städpaket
       Kemipaket
       Ihopkopplad pumpkabinett - NYHET 2018

 

       KOMFORTPAKET
       Valfri trappa hörntrappa upp till 3.5x7m eller gaveltrappa från 3.8x8m) minus stege
       Elskåp med jordfelsbrytare och timer
       Elektrisk städrobot Hayward vägg + botten

       OBS! Rund hörntrappa finns endast i Ljusblå och Vit färg!

 

       VÄRMEPAKET
       Pooltak
       Poolvärmepump INVERTER 9kW - NYHET 2018
       By-pass till Poolvärmepump

 

       ROSTFRI PAKET
       Rostfri Skimmer
       Rostfria Inlopp
       Rostfri lampor

 

       SALTVATTEN PAKET
       Pentair Saltklorinator
       Salt

 

       AUTOMATISKT SALTPAKET
       Aseko automatiskt pH och saltklorinator
       Kontroll via smartphone
       Dunk av pH Minus
       Salt

 

       HÖG VATTENNIVÅ PAKET
       Nivåsensor
       Automatiskt vattenpåfyllningssystem
       Bredmuns skimmer

 

       AUTOMATISKT KLORPAKET
       Aseko automatiskt pH och klor
       Kontroll via smartphone
       Dunk av pH Minus
       Dunk av flytande klor

 

       Overflow paket
       Overflow skimmer
       Overflow nät
       Installationskit
       Overflow sensor
       Overflow balanstank

 

       Lamellpaket DOWN
       PVC lameller i vit/beige/blå
       Sittbänk i poolen

 

       Lamellpaket UP
       PVC lameller i vit/beige/blå

       Och om du inte skulle vilja ha en pumpkabinett så välj en utav våra pumprum som ska grävas ner!

       TOMT PUMPRUM


       PUMPRUM INSTALLERAT 


       PUMPRUM ISOLERAT INSTALLERAT

 

       För att få din offert så kontakta oss på 

       Telefon - 040-631 1120

       Mail - info@poolteam.se

 

 


För mer information om våra produkter,

vänligen ring eller maila oss så får du kostnadsfri rådgivning.

Telefon: 020-103100
E-post: info@poolteam.se

För mer information om våra produkter,

vänligen ring eller maila oss så får du kostnadsfri rådgivning.

Telefon: 020-103100
E-post: info@poolteam.se